כמה סוכר אוכל אדם ביום?

סוכר.
הטעם המתקתק הוא הראשון שאנחנו פוגשים עם לידתנו. חלב האם מתוק, ואת הטעם האהוב והמנחם הזה אנחנו לא מפסיקים לחפש אחר כך במשך כל חיינו.
כן, לא המצאנו שום דבר, משחר האנושות אנשים אוהבים סוכר, בין אם מקורו בקנה הסוכר שהתגלה לראשונה במזרח הרחוק ומשם התגלגל ליתר העולם, ובין אם מקורו בדבש או בסילאן.
אתם בוודאי אומרים: טוב, אנחנו יודעים שמסוכר לבן כדאי להתרחק, אבל מה הבעיה בדבש?
ובכן, סוכר הוא סוכר הוא סוכר.
סוכר לבן, סוכר חום, דבש, סילאן, מייפל, אגבה, גלוקוז, פרוקטוז, סוכר ענבים, סוכר קנים – לא משנה באיזה שם תקראו לו, בסוף הגוף מקבל את כל אלה כ….סוכר.
אבל הסוכר הוא לא רק כל אלה, כלומר לא רק סוכר טהור שמוסיפים למאכלים.
גם בפחמימות יש סוכר – בקמח, באורז, בתפוחי אדמה, אפילו בירקות. גם אלה מתפרקים בסופו של דבר בגוף והופכים לסוכר.
וזו בדיוק הסיבה שבגלל נטפלנו דווקא לסוכר.
כי אנחנו אוכלים ממנו הרבה יותר מדי.
למעשה, אנחנו אוכלים ממנו כל כך הרבה עד שישראל תופסת נכון להיום (2017) את המקום הראשון והמפוקפק של צרכני הסוכר לנפש מבין מדינות העולם המתפתחות. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4879224,00.html
לפעמים, אנחנו אוכלים סוכר ואנחנו אפילו לא יודעים את זה! הוא מסתתר גם במוצרי מזון מלוחים, ברוטבים חריפים, היי – הוא אפילו מסתתר במשחות השיניים שלנו.
לא סתם מחלת הסוכרת והשמנת היתר הפכו למחלות המרכזיות איתם מתמודד העולם המערבי, היום כבר מוסכם על גורמים ממשלתיים ומובילים במחקר ובמערכות הבריאות שצריכת סוכר מופרזת אחראית לזה.
ד״ר רוברט לוסטיג, אינדוקרינולוג אמריקאי חקר את הנושא וקשר בין סוכר להשמנת יתר וכמובן סוכר, וכיום הוא נושא הדגל של המלחמה בסוכר. בהרצאה המאלפת שלו ״סוכר: האמת המרה״ הוא מסביר למה הוא נלחם ועל מה.
זה לא השומן שבהכרח משמין אותנו, זה הסוכר שאנחנו אוכלים כל כך הרבה.
ולכן באתגר ללא סוכר אנחנו אומרות: בואו נעשה רק דבר אחד, בואו נוציא את הסוכר מהצלחת. לא נאכל סוכר מוסף ונצמצם פחמימות.
הוצאת הסוכר המוסף וצמצום פחמימות מביאה לשינוי משמעותי בערכי בדיקות הדם ומביאה לירידה במשקל.

כתיבת תגובה